Баронеса Денислава Ангелова

Баронеса Денислава Ангелова е родена в Плевен. Тя получава титлата си от европейските монархични кръгове през декември 2014 година за благотворителността и активното си участие в редица каузи в Европа и България.

Високата чест, която й е оказана заради дейността й, е инициирана и защитена пред монарсите от Графиня Естер дьо Помери. Наследявайки титлата си от монархичните кръгове, тя трябва да представи пред широкото общество активността си през годините в благотворителността като Баронеса Плевенска.

Основава заедно със своето семейство Фодация „Фиделити” .

Съучредител на асоциация “Докосни дъгата”, която заедно с Петя Раева създават през 2014 г. Асоциацията има за цел да помага на децата, болни от диабет тип 1. Лице на кампанията за борба с диабета е поп певицата Мариана Попова.

Благодарение на активната си кампания, успяват да осигурят 8 инсулинови помпи на деца болни от диабет, заедно с консумативите към тях. В България това е най-мащабната кампания за инсулино-помпена терапия.

Наградена е с почетния знак “Александровска звезда” и грамота за особени заслуги от командира на гвардейците Боян Ставрев.

Учредява специална награда за принос към развитието на хуманитарното и документално кино на фестивала на “Червенокръстките здравни филми”.

Удостоена с почетен знак и грамота на УМБАЛ “Света Марина” град Варна, за усилията и приноса й за обединяването на институции, организации, родители и обществото за каузата.

През 2015 г. тя създава своя марка вино “Ensembe De Merveille”, чиято цел също е да помага на децата, болни от диабет тип 1. Средствата от продажбата на виното са изцяло в тяхна помощ. Лице на виното е известният български актьор Веселин Плачков.

Автор е на детската книжка „ Сказания за средновековни български владетели.”