Мадлен Радуканова стартира инициатива „ Година на Благодарността с Мадлен Радуканова“.

През 2021 г. Мадлен става олимпийска шампионка по художествена гимнастика на Олимпийските игри в Токио. Това е уникална за България титла, и докато светът слушаше „Мила Родино“ на стълбицата в Токио, тя си дава  сметка колко много обича България. Медалът е признание за много години тежък труд, но истинската награда идва от  публиката.

Диамантеното ни момиче  за пореден път показва голямото си сърце и иска да  подкрепи смелите деца и младежи на България, които  търсят своите мечти и реализация.

Партньори на инициативата са:

Асоциация „Докосни дъгата“

Издателство Софтпрес

Photo by Verus Photography

Здравейте,
скъпи приятели,
Аз съм Мадлен Радуканова.
През 2021 г. станах олимпийска шампионка по художествена гимнастика на Олимпийските игри в Токио. Това е уникална за България титла, и докато светът слушаше
„Мила Родино“ на стълбицата в Токио, си дадох сметка колко много обичам България. Медалът е признание за много години тежък труд, но истинската награда дойде от вас, публиката.
В месеците след игрите чух много неща – определят ни като „златни“ и „диамантени“ момичета, но най-съкровеното, което чух за себе си, е че съм добра.
Добротата, обаче, не е плод на труд, тя е личен избор.

Същото е и с благодарността – това е отношение на сърцето, цялостно разбиране за живота, нагласа и светоусещане, които не се възпитават – те са вродени.
Всичко това ме мотивира в края на най-успешната за мен в професионален план година да се отблагодаря по един нетрационен начин за всички добри думи, всички положителни отзиви и добри оценки, които получих.
Щастлива съм да Ви кажа, че от днес стартира инициативата „Година на благодарността
с Мадлен Радуканова“, която ще се провежда във всичките 12 месеца от 2022 година.

В тази моя инициатива всеки месец ще бъда на различно място, за да се срещна с деца и младежи, които имат нужда от подкрепа, от менторство, от добър пример.

Аз зная колко е важна дори една добра дума, казана в точен момент, затова ще дам всичко от себе си, за да бъда полезна там, където е възможно.

 Графикът с конкретните събития ще бъде обявен малко по-късно, но всеки, който иска, е добре дошъл. Ще съм благодарна да се срещна очи в очи с хората, които ме подкрепиха и чиято любов ме изтласка към върха.
Нося в сърцето си огромна благодарност към всички, които ми помогнаха да стъпя на най-желания спортен връх – заветната шампионска стълбица на олимпийските игри.

Това се случва веднъж в живота и за всеки спортист е преломен момент. За мен и отбора този момент дойде след осъзнаването на любовта, която усетихме от всички в България.
Благодаря Ви!

Ваша Мадлен Радуканова