Асоциация „Докосни дъгата“, съвместно със Спортен комплекс „Камчия“ стартираха специална Менторска програма, в която известни, успели и доказали се личности ще могат да насърчават, да помагат и да предадат опита си на децата-гости на „Камчия“.

Патрон на менторската програма е принц Кирил Сакскобургготски /His Royal Highness Prince Kyril of Bulgaria, The Prince of Preslav, Prince of Saxe-Coburg and Gotha, Duke of Saxony./

Ментори  са лица,  които на доброволни начала ще съдействат, напътстват, съветват и помагат в развитието на децата и младите хора, избрани да се включат в програмата.

Менторите – изтъкнати лица от света на спорта, културата,бизнеса, политика, социален живот, благотворителност ще бъдат определяни от комисия. С определянето на първия Ментор бе  поставено и началото на тази хуманна кампания. Целта й е да популяризира възможностите на Асоциацията и комплекс Камчия за развиване на качества и лидерски умения в младите хора.

Менторската програма ще се реализира едновременно с ментори от две държави – България и Русия. Сферата на влияние или областта на избрана сфера ще бъде идентична за двете страни.

Със своите доброволен труд и със социалната си ангажираност Менторите на Камчия ще подпомагат развитието на младите хора, ще ги вдъхновяват, насърчават и съветват, както и ще съдействат за това целите, каузите, кампаниите и политиките на Асоциацията и комплекс  Камчия в България да достигнат до по-широка публика в  Европа и по света. В замяна на това Менторите получават възможността да водят свой „майсторски клас“.