Днес в комплекс „Камчия“ се проведе официално откриване на четвъртото издание на Национален детски диабетен лагер „Докосни дъгата“.

По покана на лагера в „Камчия“ са спортната фамилия Великови – Легендарният Дарин Великов, съпругата му Стефка, която е президент и треньор на волейболен клуб „Олимпиец“, както и синът им Асен – капитан на баскетболния Левски Лукойл.

В петък в комплекс „Камчия“ ще пристигнат и двама от основните футболисти на „Лудогорец“ – Марселиньо и Моци, които ще проведат тренировка с децата, а в четвъртък от 20:00ч. в „Камчия“ всички ще могат да се насладят на концерт на емблематичните варненски шоумени от „Тутурутка“.

Част от програмата на петдневния тренинг е и представяне на книгата „Останете живи“ на журналиста Георги Стоянов – издание, посветено на каузата да се спре войната по пътищата.

Лагерът е част от дейностите по проекта „Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията“, който се реализира от асоциация „Докосни дъгата“ с председател д-р Денислава Ангелова и е финансиран по Национална програма за изпълнение на младежки дейности на Министерството на младежта и спорта.

Идеята на организаторите е чрез спорт, музика, култура и дискусии „лице в лице“ да насочат вниманието на подрастващите към изграждане на взаимоотношения, основаващи се на приятелство, уважение и толерантност.