Предизвикателствата, които настъпват с поставяна на диагнозата Диабет тип 1 са не само от физически, но и от психологиически и емоционален характер. В настоящият раздел ще откриете информация, която ще бъде полезна за справяне с различни емоционални и психологични състояния, съпровождащи новият начин на живот. Независимо дали сте родител, полагащ грижи за дете с Диабет Тип 1 или сте младеж, менталната подкрепа е от съществено значение, за да се чувствате пълноценни, здрави и мотивирани.

Предоставяме ви контактите на професионални терапевти, чиято съдба е белязана от Диабет тип 1.

Професионалното съдействие и контактът с тях е на доброволни начала и напълно безплатен.

Здравейте!

Казвам се Лазаринка Каленова! Професията ми е учител. Образователната ми квалификация  е Магистър-педагог  и Магистър-психолог със специалност Приложна психология. Освен това съм и родител на дете с автоимунно заболяване – Диабет тип 1, което беше диагностицирано в крехка възраст –  на 5 г. и 6 м. Като човек, свързан с диабета, знам че всички ние, които по една или друга причина сме обвързани с този неканен гост, преминаваме през различни стресови ситуации. Знаем, колко е трудно да приемем това, което ни се случва и колко много въпроси възникват, както при нас самите, така и при нашите близки, които са пряко свързани със заболяването. Затова искам да знаете, че в мое лице, т. е. като човек, който е обвързан с диабета и като професионалист – психолог съм на Ваше разположение за консултации.

И нека не забравяме, че когато вече не сме в състояние да променим дадена ситуация, ние сме предизвикани да променим себе си, затова нека продължаваме смело напред и да не забравяме, че диабетът не е предпоставка да ни спре да мечтаем!

За контакти: l.kalenova.dt1@gmail.com

Лазаринка Каленова